Hoe je Generatie Z aan je bedrijf bindt.

Als een bedrijf kun je verschillende stappen zetten om loyaliteit op te bouwen met generatie Z. Deze generatie is digitally native, is zeer bewust van sociale problematiek en streeft naar connecties op een autenthiek niveau. 10 focuspunten op een rij

  1. Wees authentiek: Generatie Z hecht veel waarde aan authenticiteit en transparantie. Ze willen weten wie er achter een merk staat en waar het voor staat. Wees daarom eerlijk en oprecht in je communicatie en laat zien waar je als merk voor staat.
  2. Wees inclusief: Generatie Z is divers en inclusief en verwacht hetzelfde van merken. Wees inclusief in je communicatie en marketing en zorg dat iedereen zich vertegenwoordigd voelt.
  3. Wees betrokken: Generatie Z hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid en verwacht dat merken zich hier ook voor inzetten. Laat zien dat je als merk betrokken bent bij belangrijke maatschappelijke kwesties en draag bij aan een betere wereld.
  4. Creëer een ervaring: Generatie Z geeft de voorkeur aan ervaringen boven materiële bezittingen. Creëer daarom een ervaring rondom je merk en zorg dat je merk opvalt en blijft hangen.
  5. Wees actief op social media: Generatie Z is opgegroeid met social media en verwacht dat merken ook actief zijn op deze kanalen. Wees daarom actief op social media en zorg dat je aanwezig bent op de kanalen waar je doelgroep actief is.
  6. Zorg voor gemak en snelheid: Generatie Z is gewend aan het gemak en de snelheid van online winkelen. Zorg daarom voor een snelle en eenvoudige aankoopervaring, en biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om via social media te winkelen.

Door rekening te houden met deze factoren en in te spelen op de wensen en behoeften van Generatie Z, kun je ze aan je merk binden en een sterke band opbouwen.

Leave a Reply